Overheid

overheid

Orange Orca is gespecialiseerd in inkoop en aanbesteden voor de (semi) overheid. Wij hebben ruime kennis en ervaring binnen het sociale domein, maar ook op het gebied van bedrijfsvoering en ruimtelijke ordening en openbare werken.

Inkoop binnen het sociaal domein

Orange Orca is op het gebied van inkoop binnen het sociale domein toonaangevend. Wij onderscheiden ons door onze kennis 1) van gemeenten, 2) van inkoop en aanbesteden en 3) van de markt.

Op het gebied van onder meer de Wmo hulpmiddelen, huishoudelijke ondersteuning en Wmo trapliften hebben wij vele aanbestedingen succesvol begeleid.

Door de decentralisaties van jeugdzorg en AWBZ-taken en de participatiewet krijgen gemeenten (nog) meer verantwoordelijkheid in het sociale domein. Orange Orca begeleidt ruim 25 gemeenten bij de inkoop van deze decentralisaties. Deze trajecten begeleiden wij samen met adviesbureau Q-Consult, zodat wij ook op deze onderwerpen kunnen adviseren op inhoud én proces.

Detachering binnen alle domeinen

Orange Orca beschikt over vakbekwame en enthousiaste inkoopadviseurs, die onze klanten binnen de (semi) overheid professioneel ondersteunen. Dit kan variëren van strategische ondersteuning – als inrichting van de inkooporganisatie – tot tactische inkoopondersteuning – als de begeleiding van een Europese aanbesteding. Deze ondersteuning kunnen wij bieden binnen het sociale domein, maar ook op het gebied van bedrijfsvoering en het fysieke domein; binnen alle drie de domeinen hebben onze inkoopadviseurs ruime kennis en ervaring.

Inzicht en ontwikkeling

Regelmatig wordt Orange Orca ingehuurd voor (complexe) vraagstukken. De meeste van deze vraagstukken gaan over:

  • Inrichting inkooporganisatie
  • Opzetten van contract- en leveranciersmanagement
  • Uitgavenanalyse (+ besparingsadvies)
  • Implementatie van duurzaam inkopen
  • Opstellen van inkoopbeleid en -voorwaarden
  • Training & coaching van medewerkers / teams
  • Werving & selectie van nieuwe medewerkers

Bent u geïnteresseerd in onze organisatie en onze diensten en wenst u een vrijblijvend gesprek met een van onze inkoopadviseurs op het gebied van de overheid, neem dan contact met ons op via 035 – 646 2 646 of via contact@orangeorca.com.